Αρχική » Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις » Εκδηλώσεις » Προβολή Εκδηλώσεων
15.06.2022

Εκδήλωση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών-Παρουσίαση Βιβλίου

4 Ιουλίου 2022

«Πρόσφυγες: Ορφανοί όπου Γης» της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Νοσηλευτικής Σταυρούλας Δεκούλου

Μερικές φορές, ένα πανεπιστημιακό μάθημα εμπνέει, διακινεί συναισθήματα, ανοίγει ορίζοντες μιας νέας οπτικής και συμβάλλει στην αναθεώρηση των στάσεών μας απέναντι σε πτυχές της σχέσης ή της φροντίδας που παρέχουμε σε άλλους.

Στο μεταπτυχιακό μάθημα «Ψυχοκοινωνική Στήριξη Προσφύγων» που διδάσκει η Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Δανάη Παπαδάτου, οι φοιτητές καλούνται να τηρήσουν ένα ημερολόγιο σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου με τις προσωπικές τους σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς πάνω στην προσφυγιά καθώς και στα ερεθίσματα και τις συζητήσεις που γίνονται στην τάξη.  

Ένα από αυτά τα ημερολόγια, της Σταυρούλας Δεκούλου, καθρεφτίζει μέσα από ένα λογοτεχνικό κείμενο, την πλούσια προσωπική της διαδρομή στην πορεία  αυτού του μαθήματος. Κάποιοι το διάβασαν, το εκτίμησαν και την έπεισαν να το εκδώσει.

Είναι μεγάλη η χαρά μας, που με τη στήριξη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, η Σταυρούλα Δεκούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Πρόσφυγες: Ορφανοί όπου Γης» την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στην αίθουσα Μιχαήλας Αβέρωφ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 & Ακαδημίας στις 7.30 μμ, με ομιλητές τον Κώστα Καρούσο, Πρόεδρο & την Παναγιώτα Ζαλώνη, μέλος της Ε.Ε.Λ.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.